Kollum 4 kampioen!

Lees verder

Twee weken geleden leed Kollum 4 pas zijn derde nederlaag van het seizoen, maar het betekende wel dat de champagne (van Heineken) onder de kurk bleef en de bloemen nog niet konden worden uitgereikt.

Na een wedstrijd vorige  week, waar niets op het spel stond, werd afgelopen zaterdag in Ee afgetrapt tegen Oostergo 2, één van de drie ploegen waar ze eerder niet van hadden gewonnen.

Het werd deze middag een makkie. Het elftal was van mening dat het kampioenschap moest worden binnengehaald en begonnen in een flink tempo aan de wedstrijd, waarbij ze werden ondersteund door een dertigtal supporters.

Oostergo kwam duidelijk tekort tegen de snelle mannen van het 4e en als ze in de aanval waren dan troffen ze een tot de tanden bewapende verdediging. Ze kwamen er al gauw achter dat er van dit Kollum 4 niet gewonnen kon worden. Ook een toegekende panalty werd vakkundig gestopt.

En zo stond er na 90 minuten een overduidelijke 0-3 op het scorebord, waarmee het kampioenschap werd binnen gehaald.

Bloemen, kampioensshirts voor het hele team en een enkele medaille waren het zichtbare bewijs van het kampioenschap.

De ‘champagne’ vloeide rijkelijk en na afloop was er een kleine ontvangst bij de kantine.

De platte kar, die was gecharterd, werd vol gezet met picknicktafels en daarna volgde een glorieuze rondrit door het dorp. De afsluitende barbecue in eigen kring zal ongetwijfeld vrolijk zijn geweest.

Vanaf deze plaats ook gefeliciteerd en succes in de 4e klasse volgend seizoen.