Nieuwe spelers A-selectie

Lees verder

Wij zijn blij dat we het komende seizoen 2024-2025 twee nieuwe spelers binnen de vereniging mogen verwelkomen: Marcel Kempenaar en Luca Kempenaar. Hoewel de achternamen anders doen vermoeden zijn beide heren (voor zover wij weten) geen familie van elkaar.

Hieronder zullen beide heren zich even voorstellen:

Marcel

Hallo, ik ben Marcel Kempenaar, 29 jaar en ik woon in Kollum. In het dagelijks leven werk ik als Sales en Marketing medewerker bij Trivec in Sumar.

Het voetballen begon voor mij van jongs af aan bij VV de Lauwers. Hier heb ik 9 seizoenen gespeeld voor ik de overstap maakte naar SC Kootstertille. Bij Kootstertille heb ik dit jaar mijn 4e seizoen af mogen sluiten. Bij beide clubs heb ik een fantastische tijd gehad en mooie voetbalmomenten beleefd. Ik verwacht dat dit bij VV Kollum net zo zal zijn. Ik ken al een aantal jongens uit de selectie en heb altijd de ambitie gehad om zo hoog mogelijk te voetballen. Het is natuurlijk jammer dat Kollum gedegradeerd is uit de 2e klasse maar het is een club met ambitie om daar zo snel mogelijk weer in terug te komen. Ik hoop daar een steentje aan te kunnen bijdragen. Als ik mezelf zou moeten omschrijven als keeper zou ik zeggen dat ik een keeper ben die sterk is in de 1 op 1 situaties en een vaste trap heeft. Ik verwacht me bij Kollum nog verder te kunnen ontwikkelen en kijk uit naar de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De eerste twee trainingsweken zitten er op en die smaken naar meer.

Luca

Hallo, ik ben Luca Kempenaar, ben 20 jaar en woon in Damwald. Op dit moment zit ik in de afrondende fase van het CIOS sport en bewegen in Leeuwarden en hierna ga ik naar de ALO in Groningen. Ik heb altijd in de jeugd van Broekster-Walden gespeeld. Na mijn jeugdvoetbal ben ik aangesloten bij de A-selectie van Broekster Boys. In de jeugd heb ik vaak tegen Kollum gespeeld en dat waren altijd spannende wedstrijden.

VV Kollum is helaas gedegradeerd, maar heeft naar mijn mening een sterke selectie en daardoor denk ik persoonlijk dat we ervoor kunnen spelen om weer te promoveren. Het is een jong team met veel talent en een goede visie. Het is ook een hecht team en ik denk dat ik me snel thuis voel bij de groep. Gelukkig kende ik ook al een aantal jongens.

Als voetballer heb ik altijd als verdediger gespeeld, maar werd ook vaak op het middenveld geplaatst. Bij Kollum ga ik me focussen op de positie centraal achterin. Ik hou ervan om veel dingen voetballend op te lossen dus ik probeer vaak het middenveld in te komen met een dribbel om zo een overtal-situatie op het middenveld te creëren. Als ik mezelf omschrijf als voetballer dan ben ik iemand met een goede winnaarsmentaliteit die er alles aan doet om te winnen. En zoals ik eerder al zei hou ik ervan om het voetballend op te lossen. Maar als de situatie er om vraagt ben ik er ook niet vies van om aan de noodrem te trekken en een tackle uit te voeren. Ik heb ontzettend veel zin in het volgend seizoen en kijk er naar uit om mooie herinneringen te maken met de club.