Opening nieuwe berging en kantine VV Kollum

Lees verder

Zaterdag 27 januari was de officiële opening van de nieuwe berging en de verbouwde kantine van v.v. Kollum. De berging is al geruime tijd in gebruik maar was nog niet officieel geopend. De kantine heeft een metamorfose ondergaan en is energieneutraal. Afgelopen zaterdag was een mooie gelegenheid om hier aandacht aan te schenken en de officiële opening plaats te laten vinden.

Er zijn veel vrijwilligers bezig geweest met de realisatie van de berging en de verbouw van de kantine. Ook het bedrijfsleven en subsidieverstrekkers hebben een enorme bijdrage geleverd aan de realisatie. Daarnaast heeft de jeugd een sponsorloop gelopen bij SC Heerenveen wat deels ten goede kwam aan de bouw en verbouw. De Vrijwilligers hebben voor hun bijdrage en inzet een etentje aangeboden gekregen van het bestuur.

It Oranje Nêst

De Kollumer kantine heeft zijn oude naam terug. Meer dan 30 jaar geleden stond er op sportpark Baensein een houten keet, deze droeg de naam “Het Oranje Nest”. Met de destijds nieuwgebouwde kantine is deze naam verdwenen. Het bestuur van VV Kollum heeft de naam weer in ere hersteld. Boven de ingang van de kantine hangt het bordje met de naam “It Oranje Nêst”.

Wall of fame

De kantine ziet er na de metamorfose prachtig uit maar er ontbrak nog iets. Er zou een fotowand komen hoe die eruit kwam te zien was nog een verrassing. Tijdens de officiële opening hebben Oane de Vries, Bernard Wouda en Joop Pijnacker de fotowand onthult.

Deze drie voetballers hebben veel betekend voor VV Kollum en zijn een boegbeeld voor de vereniging of zijn dat geweest. Alle drie verschillende generaties. Oane 79 jaar en in maart tikt hij de 80 aan, heeft nog gevoetbald op Oostenstein. Bernard 60 jaar oud speelde op Baensein op gras en in de drek. Joop 38 jaar, meer dan 300 doelpunten, op Baensein naast gras ook op kunstgras.

Na het weghalen van het doek kwam er een prachtige fotowand tevoorschijn met de drie kopstukken van de VV Kollum! Een waardering voor hun prestaties bij de club en een aanwinst voor de kantine.

Foto’s: Sake Beerstra