Rabobank Drachten Noord Oost Friesland keert Collectief Dividend uit aan vv Kollum

Lees verder

De v.v. Kollum is al bijna 10 jaar bezig met het verduurzamen van de accommodatie. Bij de uitbreiding van het kleedgebouw werden ruim 100 zonnepanelen op het dak geplaatst, mogelijk gemaakt door een flinke bijdrage van de Rabobank.

Verdere verduurzaming vond plaats door het vervangen van oude veldverlichting door LED-lampen en nu wil de vereniging de volgend stap zetten: een gasloze kantine.

De kantine is ca. 30 jaar oud en draagt daarvan alle kenmerken. In de plannen wordt de kantineruimte vergroot, worden het dak en de wanden geïsoleerd en komt er HR++ glas. De bestaande gasgestookte verwarming wordt vervangen door airco’s, waardoor de kantine, de keuken en de bestuurskamer van het gas af kunnen. De totale investering hiervoor bedraagt ca. € 70.000.

Voor medefinanciering deed de vereniging o.a. een beroep op het Coöperatiefonds van de Rabobank Noord Oost Friesland, dat onder meer is bedoeld voor investeringen in verduurzaming.

Het fonds heeft een bedrag van € 10.000 aan coöperatief dividend toegezegd.

Tiny Dijkstra, financieel adviseur van de Rabobank overhandigde de cheque hiervoor aan Hans Wietsma, secretaris van de v.v. Kollum.