Succesvolle bijeenkomst trainers: Positieve coaching

Lees verder

“Vorige vrijdag heeft de Hoofd Jeugdopleiding (HJO) de 4e bijeenkomst van dit seizoen georganiseerd voor onze (jeugd)trainers met als onderwerp: ‘Het bewust beïnvloeden van gedrag door positieve coaching langs de lijn op het voetbalveld.’

De sessie was informatief en benadrukte het belang van positieve coachingsmethoden. Trainers werden aangemoedigd om constructieve feedback en ondersteuning te bieden aan spelers, waardoor een stimulerende omgeving voor groei ontstaat. Strategieën om spelers te motiveren en een positieve sfeer tijdens wedstrijden te creëren werden besproken, met de nadruk op het opbouwen van zelfvertrouwen en veerkracht.

Over het algemeen benadrukte de bijeenkomst de krachtige impact van positieve coaching op de ontwikkeling van jonge spelers, zowel op als buiten het veld. Het was een waardevolle herinnering aan de rol die trainers/coaches/ leiders spelen bij het vormgeven van niet alleen de vaardigheden van spelers, maar ook hun houding en karakter.”

Noemenswaardig en dankbaar: Ook de hoofdtrainer van onze 1e elftal, Ron de Boer was er weer bij!

**Deze bijeenkomst was 2 licentiepunten waard voor onze gediplomeerde trainers en werd aangeboden door Joost Lutke van train to score.