VV Kollum professionaliseert club door trainers en leiders samen te brengen

Lees verder

We willen verder met de professionalisering van VV Kollum. Om als club sterker te worden moeten we kijken naar de beleving en opleiding van onze jeugdspelers, samenwerkingen, en gezond herstel. Deze onderwerpen zijn aan bod gekomen bij de themabijeenkomst van vrijdag 17 februari.

Boost jeugdopleiding

Tijdens de opening deden we een terugblik en kijken we vooruit. Nieuwe en innovatieve(trainings-)materialen werden gepresenteerd. De trainer en leiders (coaches) zagen onder andere prachtige nieuwe en verschillende soorten tactiekborden. Deze borden helpen om tijdens een wedstrijd tot een betere ontwikkeling te komen, en de targets om doelpogingen gerichter te maken.Speler/speelster van de week in een nieuw jasje

Speler van de week is opnieuw geïntroduceerd! Deze leuke belevenis heeft een geheel nieuw jasje gekregen. Inmiddels is de eerste speler van de week aan de beurt geweest, Finn Pertron had de eer. Fin was aanwezig bij de wedstrijdbespreking door hoofdtrainer Ron de Boer van VV Kollum 1, zette tijdens de warming-up records voor latje-trap en hooghouden, en kwam samen met de scheids en wedstrijdteams onder begeleiding van muziek het veld op. Vanaf nu is er elke thuiswedstrijd van het eerste, voor zowel de heren als dames minimaal 1 speler/ speelster van de week.


Blessure-protocol en ‘spreekuur op de club voor alle leden

Folkert Solle (hoofdverzorger van de club) en Benjamin Zondervan (tevens 1e elftal-speler) en Klaas Korf namens www.fysiokollum-grijpskerk.nl spraken over het blessure-protocol en fysiotherapie.

Naast een goede uitleg over het voorkomen en behandelen van veelvoorkomende blessures, werden ook de protocollen binnen onze club uitgelegd. Deze protocollen komen ook op onze nieuwe website te staan. Ook maakten we bekend dat trainers en leiders vanaf nu hun spelers (eventueel met hun ouders) naar specialist Benjamin Zondervan kunnen sturen om vrijblijvend en op basis van advies een blessure-hersteltraject in te gaan. Benjamin houdt iedere maandag tussen 17:00 uur en 18:00 uur inloopspreekuur (afspraak niet nodig) in de fysioruimte op de club. De fysioruimte zit aan de achterzijde van het gebouw*.

Coachen van jeugdspelers
KNVB-docent Douwe de Val was op uitnodiging van HO naar Kollum gekomen om tips te geven over de coaching van jeugdspelers om zo het maximale uit onze spelers en het team te halen. We gingen anderhalf uur met elkaar in gesprek over de beste coaching manieren. Voor veel trainers en leiders kwamen er veel eye-openers en reminders voorbij. We hebben besloten om een intensievere samenwerking met Douwe/de KNVB aan te gaan, zodat we de jeugdopleiding van VV Kollum constant kunnen verbeteren.

Na afloop was er uiteraard ruimte om na te praten en iets te drinken, ook dat hoort bij een optimale clubbeleving en daarvoor willen we Sigrid van der Ploeg nog eens extra voor bedanken via deze weg!